Close

Conférence nationale du l’Association des professeurs de et en langue française en Bulgarie 2015 à Ivaylovgrad

Три дни – от 2 до 4 октомври – СОУ „Христо Ботев” – гр. Ивайловград бе домакин на Националната конференция на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България (АПФБ). Тя бе под надслов „Обучението по френски език и възпитание в многообразие и мултикултурна толерантност“.  Конференцията се организира от Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България в партньорство с Регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа,  Френския институт в София към посолството на Франция и с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Събитието бе открито от г-жа Жана Кръстева – председател на АПФБ. Поздравления към присъстващите поднесоха домакините от Ивайловград в лицето на г-жа Александра Хорозова – директор на СОУ „Христо Ботев” и г-н Иван Панайотов – Началник на РИО – Хасково. Събитието бе приветствано и от: г-жа Веселина Ганева – държавен експерт в дирекция « Образователни програми и образователно съдържание” в МОН, г-жа Рени Йотова – председател на CREFECO /Регионалния франкофонски център за Централна и Източна Европа/ към Международната франкофонска организация, г-жа Магали Желева – представител на Френския културен институт в България, г-н Петко Стайнов – представител на Бюрото на Университетската агенция по франкофония в София.

Поздравление към гостите и участниците поднесоха ученици от СОУ „Христо Ботев” с театрална интерпретация на френски език на романа „Малкият принц” и народни танци.

Работата на участниците бе организирана в три ателиета: Приказката  мултикултурносттаАудиовизуалният документ за въвеждане на мултикултурен подход и Представяне на бизнес аргументи за изучаване на френски език.

Πo вpeмe нa тpиднeвния фopyм вcичĸи yчacтници ce зaпoзнaха и c Ивайловград чрез културна визита до римска вила „Армира”, общински исторически музей и дегустация на вино.

и

 

Източник

https://ivaylovgrad.bg/old/news1/2015-nacionalna-konferenciq

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.

Site Login
Lost your password?

(close)